Triple JOY Build - 4m Trimaran - Blog Post 2


Amas Part 2
I glued wooden stripes (3.5x1.5cm) to the top of the frames of Amas.
While I waited for the wooden stripes to be glued in the frames, I started the first Ama by joining the two parts of one side with a cloth tape on both sides, putting glue between them.

Afterwards I have sliced a wooden stripe (3.5cmx1.5cmx3m) in half with my electric saw and glued each one on top of each side of the Ama. 

After that I put together the two sides of the ama with clamps and made small holes per 10cm on the lower part and bow. 
I put wire on the holes and twisted them so the two parts of the ama stay connected. 

For me to work better on the amas and the main hull after that I made two stands. I place the frames in their place and I tightened these points with rope so the ama keep his form and glued better. 

On the spot of the ama that will be the base of the akas I glued a wooden stripe. 
Also I have glued a plywood piece from inside on the join of the two side pieces of the ama to reinforce the point. 

Kosmas – Dora –JOY. 
To be cuntinued.


Click here to see all Blog Posts about this buid: Triple JOY Build Blog









Πλωτήρες Μέρος 2ο 
Κόλλησα ξύλινα πηχάκια (3.5x1.5cm) στο πάνω μέρος των νομέων των πλωτήρων. Όσο περίμενα να κολληθούν τα πηχάκια στους νομείς ξεκίνησα τον έναν πλωτήρα ενώνοντας τα δυο πλαϊνά τμήματα του με υφασμάτινη ταινία και από τις δυο πλευρές βάζοντας και κόλλα ανάμεσα τους. Στην συνέχεια αφού είχα σκίσει στην μέση με την ηλεκτρική σέγα μου το μαδεράκι των 3.5x1.5cm για να πάρω δυο κομμάτια και κόλλησα το καθένα στα πλαϊνά τμήματα. 

Σειρά είχε να τρυπηθούν τα δυο πλαϊνά τμήματα του πλωτήρα με μικρές τρύπες ανά 10εκ. αφού τα έπιασα με σφιγκτήρες και μνταλάκια. Περάστηκαν λεπτά συρματάκια γαλβανιζέ στις τρύπες και στρίφτηκαν για να δεθούν τα δύο πλαϊνά τμήματα του πλωτήρα.

Για να δουλεύω καλύτερα και πιο άνετα τους πλωτήρες αλλά και την κεντρική γάστρα αργότερα κατασκεύασα δύο καβαλέτα. Τοποθέτησα τους νομείς στην θέση τους και έσφιξα στα σημεία εκείνα τον πλωτήρα με σχοινί για να κρατάει το σχήμα του ο πλωτήρας και να κολληθεί καλύτερα. Κολλήθηκε πηχάκι στο πίσω μέρος του πλωτήρα εκεί που θα πατήσει η βάση του δοκού (akas). Επίσης κολλήθηκε από την μια μεριά στην ένωση των δύο φύλων ένα κομμάτι κοντραπλακέ για να ενισχυθεί το σημείο.

Κοσμάς – Δώρα - JOY
Συνεχίζεται. 

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα ποσταρίσματα σχετικά με αυτή την κατασκευή: Triple JOY Build Blog